Два основни процеса на огъване на акрилен лист

- 2023-08-02-

Акрилът има превъзходни предимства в пластичността, днес ще говорим как да постигнем крайните акрилни продукти чрез горещо огъване.

 

Акрилни листове обикновено два вида процес на огъване.

Едното е частично горещо огъване. За да подготвите акрилен лист с определен размер, използвайте високотемпературни пръчици за формоване, за да загреете и разтопите правилната позиция. Обикновено екструдираните или акрилни листове с добра хигроскопичност се нагряват при температура 130-135, лят акрилен лист обикновено при 140-145. Ако акрилният лист не е първичен нов материал (можем да включим рециклиран акрил), температурата на нагряване ще бъде относително по-ниска от тази на новия първичен акрилен лист. Междувременно не е подходящо за нагряване на твърде дълга дължина чрез този тип процес. Ако е твърде дебел акрил листове за огънати, не е приложимо за тази обработка.

    


Вторият процес на огъване е нагряване на цели акрилни листове и завършване на огъването с помощта на форми. Ние произвеждаме предварително формите с конкретна форма. След това поставете акрилен лист върху формите заедно във фурната, калибрирана позиция, след което се контролира от опитни работници. Акрилният лист ще омекне и ще пасне върху формата с високата температура на печене. По време на този процес е необходимо да се контролира температурата, можеда не е твърде висока температура. Накрая извадете от формите, изчакайте акрила да изстине и да се оформи. След това вземете персонализираните огънати продукти. 

      



Kingsign произвежда различни видове акрилни листове, независимо големи или малки, добре е да завършите с акрил и нашето производство. Изпратете запитване до нас, ако имате нужда.